Körutazás Közép-Amerikában, Costa Rica, 2018-02-14, Reggeli

Körutazás Közép-Amerikában

Körutazás Közép-Amerikában
Időpont:
2018-02-14 – 2018-03-03
Időpont változtatás
Időtartam:18 nap
Közlekedés:repülő (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:51115533
795 000 Ft -tól (-0 %)
Szállás
Hotel
Info

[r]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

reggeli

Leiras
1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol a következő éjszakát töltjük (1 éj).

Szállás: Villa Colonial

2. nap: Chichicastenango - Atitlán-tó

Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. Délután továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz. Szállás Atitlán (1 éj).

Szállás: Villa Santa Catarina

3. nap: Atitlán-tó - Antigua

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Hajós programunk után visszatérünk Antiguába (1 éj).

Szállás: Villa Colonial

4. nap: Antigua - Flores

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. Séta a város főterén, San José Katedrális, Kapucinus templom, Jáde Múzeum, régi udvarházak stb. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe (2 éj).

Szállás: Villa Maya

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal - a hangok helye - a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A romok mélyen az esőerdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat, tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte. Népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

Szállás: Flores

6. nap: Tikal - Copán

Reggeli után buszra szállunk és a Hondurasban található maja városrom, Copán felé vesszük az irányt. Hosszabb buszút (kb. 6 óra) után érzekünk meg a Világörökség listáján szereplő romokhoz. Érkezés után megtekintjük az archeológia területet majd elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

Szállás: Clarion Copan

7. nap: Copán - Joya de Cerén - San Salvador

Reggeli után a szomszédos El Salvadorba utazunk (kb. 4 órás buszozás). Első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt. Délutáni érkezés az ország hasonnevű fővárosába, szállás elfoglalása (1 éj).

Szállás: Mirador Plaza

8. nap: San Salvador - La Unión

Reggeli után a helyi nevezetességekkel ismerkedünk: Santa Elena negyed, Plazas las Americas, Divino Salvador de Mundo emlékmű, Kormányzati negyed, Katedrális, Planes de renderos – kilátópont 1000 m magasan. Felkeressük az Antropológiai Múzeumot ahol teljes képet kaphatunk a terület sajátosságáról. A városnézésünk után busszal indulunk El Salvador tengerparti vároásba, La Uniónba (1 éj).

Szállás: Comfort Inn La Union

9. nap: La Unión - León

La Uniónban hajóra szállunk, és vízi úton átkelünk Nicaraguába.(kb.2,5 órás hajózás) A Magyarországnál majdnem másfélszer nagyobb ország a Földhíd középső állama, közepén egy vulkanikus hegylánc húzódik. A főváros közelében található a festői Nicaragua-tó, melynek környékén vulkáni kúpok magasodnak. A határátlépés formaságai után folytatjuk utunkat Leónba, az egykori koloniális fővárosba (1 éj).

Szállás: La Perla Hotel

10. nap: León - Granada

Reggel indulás Managuán keresztül Granadába. Granadában, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, gyalogosan-sétálva járjuk be az Óvárost, ahol megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a katedrálist. Délután hajózunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Szállás Granadában (1 éj).

Szállás: La Gran Francia Hotel

11. nap: Granada - San José

Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába (3 éj).

Szállás: Country Inn San Jose Hotel

12. nap: Poás Vulkán Nemzeti Park

Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Aztán a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel.

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében hajókázhatunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában.

14. nap: San José - Panama City

Délelőtt repülés Panama Citybe, érkezés Panamába 13:15-kor. A szállodába menet megismerkedünk Panama új városrészeivel: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Szállás Panama Cityben (3 éj).

Szállás: Country Inn Amador Hotel

15. nap: Gatún-tó - Embera indiánok

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A nap hátralevő részében csónakba ülünk, és felkeressük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba.

16. nap: Portobelo

A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A város erődje ma a Világörökség része.

17. nap: Panama City

A mai nap folyamán a történelmi múltú város nevezetességeivel ismerkedünk: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, majd kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Délután transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínekGuatemala – AntiguaGuatemala – Tikal Nemzeti ParkEl Salvador - Joya de CerénNicaragua - Léon katedrálisaPanama – Panamaváros történelmi óvárosaPanama – Portobelo
Programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

További információk

Várható menetrend (változhat):

október 11. Budapest - Amsterdam     06:30 - 08:35
október 11. Amsterdam - Panama City  12:55 - 16:45
október 11. Panama City - Guatemala  18:35 - 20:04 

október 24. San José - Panama City   08:27 - 10:45

október 27. Panama City - Párizs     20:25 - 13:40 (másnap)
október 28. Párizs - Budapest        15:30 - 17:40

További információk 2
Az utazás idegenvezetője Papp Éva 

Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Tizenhét éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 60 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

Ismerje meg Közép-Amerikát

 

Az ár tartalmazza
a megadott szállásokat reggelis ellátássala leírásban szereplő programokata helyszíni transzfereketa repülőjegyet Guatemalaváros és Flores közötta szükséges belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza
nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkelkb. 390 000 Ftkilépési illetékekkb. 70 USD, helyszínen fizetendőborravalókkb. 5 USD/fő/napútlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításegyágyas felár210.000 Fthelyszíni étkezésekkb. 8-15 USD/fő/nap 

Nem található a szálloda áttekintése.Választot utazás: Körutazás Közép-Amerikában | Costa Rica | repülő | Időpont: 2018-02-14 – 2018-03-03 | Reggeli | Módosítás

Az Ajánlatkérés beérkezésekor ellenőrizzük az árakat, a lehetséges kedvezményeket és a szabad helyeket. Ezt követően értesíteni fogjuk, valamint lehetőség szerint feltételes helyfoglalást készítünk az ajánlat garantálása érdekében. Ez Önnek semmilyen kötelezettséget nem jelent! A megrendelés esetére felhívjuk figyelmét hogy Ön, mint az utazási szolgáltatás megrendelője, egyben az összes, az ajánlatkéréskor felsorolt résztvevőnek a képviselője is, megrendeléskor mint meghatalmazott jár el az utazási szerződés megkötésére. Ezúton felvállalja a megrendeléséből származó pénzügyi kötelezettségeket is. Az Ajánlatkérés, ill. Foglalási lap elküldésével még nem jön létre az utazási szerződés, az csak a foglalásra küldött Visszaigazolásban leírt feltételek szerint, a részvételi díj előlegének vagy teljes összegének irodánkhoz történő beérkezése után jön létre!

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI