Dubai - Sardzsa - Abu Dahbi - Nizwa - Maszkat - Seychelle-szigetek, Seychelle-szigetek, 2018-02-13, Program szerint

Dubai - Sardzsa - Abu Dahbi - Nizwa - Maszkat - Seychelle-szigetek

Dubai - Sardzsa - Abu Dahbi - Nizwa - Maszkat - Seychelle-szigetek
Időpont:
2018-02-13 – 2018-02-26
Időpont változtatás
Időtartam:14 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:47967981
699 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot ittTervezett program:


1. nap: Budapest - Dubai (Egyesült Arab Emirátusok)


Elrepülés Budapestről Dubaiba, az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb és második legnagyobb városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Dubaiba.


 


2. nap: Dubai - dhow túra


Reggeli a szállodában, majd városnézés Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Láthatjuk a Pálmaszigeten az új és modern részt, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Délután megálló a 180 éves Al Fahidi Erődnél, majd látogatás a világhíres arany- és fűszerpiacon, ahol kb. 1,5 km-en 300 üzlet várja a vásárolni vágyó turistákat. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorláshajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.


 


3. nap: Abu Dhabi


Reggeli, majd egész napos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad. Városnézés a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Visszautazás Dubaiba. Szállás Dubaiban.


 


4. nap: Sardzsa


Reggeli után kirándulás Sardzsa emírségbe. Sardzsa, az "öböl gyöngyszeme", mely a harmadik legnagyobb város az Egyesült Arab Emirátusokban, az elsők között nyitott a turizmus felé. Látogatás a gyönyörűen restaurált óvárosban, mely a modernizáció ellenére is megőrizte arab jellegét. Séta a piacon, ahol elvegyülhetünk a helyiek között. Visszautazás Dubaiba. Délután szabad program. Szállás Dubaiban.


 


5. nap: Al Ain


Reggeli, majd utazás Al Ainba. Az aranybarna homokdűnék és hegyek között található várost a "virágok városának" is nevezik. Dubaitól 120 km-re délre található, Al Ain 7 oázis által körbevett területen épült. Ez az Emírségek legzöldebb városa. Itt született Sheikh Zayed is, itt található az ország legmagasabb hegye és egyetlen tevepiaca. A város több, mint 4000 éve lakott, a vízellátását a mai is működő qanat öntözőrendszer biztosítja. Városnézés: Al Jahili Erőd, Sheikh Zayed Palotamúzeum és oázis, Tevepiac, Jebel Hafeet hegy. Szállás Al Ainban.


 


6. nap: Al Ain - Jabrin (Omán) - Bahla - Nizwa


Reggeli után határátlépés, majd utazás Nizwába, Omán kulturális fővárosába. Útközben megtekintjük a XVII. századi Jabrin kastélyt, amelyet a Yaruba dinasztia építtetett. Barangolás az egykori oktatási központ zegzugos folyosóin és festett szobáiban. Továbbutazás, fotóstop Bahlában, melynek 12 km-es fallal körülvett erődje az UNESCO Világörökség része. Érkezés Omán egyik legrégebbi városába, Nizwába a délutáni órákban. Séta az egykori kereskedelmi, oktatási, vallási és művészeti központban. Bazárlátogatás, mely során csodaszép kézműves termékekkel találkozhatunk vagy akár meg is vásárolhatjuk őket. Vacsora. Szállás Nizwában. 


 


7. nap: Nizwa - Jebel Shams - Maszkat


Reggeli, majd megtekintjük Nizwa leglátogatottabb építményét, az erődöt, melynek tornyairól gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Ezután dzsippekbe szállunk és felkeressük Omán legnagyobb hegyét, a Jebel Shams-ot, melynek 3075 méteres magassága méltóvá teszi az arab Grand Canyon címre. Ezt követően látogatás egy hegyoldali kis faluban, melynek hangulatos utcáin csatangolva elmerülhetünk a helyiek mindennapjaiban. Továbbutazás Maszkatba. Vacsora. Szállás Maszkatban.


 


8. nap: Maszkat ...


Reggeli, majd városnézés Omán fővárosában, Maszkatban, a Közel-Kelet egyik legrégebbi városában. Megtekintjük a lélegzetelállító Nagy Mecsetet, melyet Kábusz szultán a XX. század végén építtetett. A látogatót lenyűgözi a mecset pompája: a finom csipkeberakások, a kristálycsillárok és itt található a világ legnagyobb kézi szövésű perzsaszőnyege is. Folytatjuk városnézésünket a hal- és zöldségpiacon, valamint a Bait Al Zubair Múzeumban. Fotóstop a XVI. századi portugál Mirani és Jelali erődöknél, majd látogatás a Szultáni Palotánál (kívülről). Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés átszállással a Seychelle-szigetekre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


9. nap: Mahé (Seychelle-szigetek)


Megérkezés a több mint száz szigetből álló Seychelle-szigetekre a reggeli órákban. Rövid informális városnézés Victoriában, a Seychelle-szigetek fővárosában, mely a világ legkisebb fővárosa. Transzfer a szállodába. Szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.


 


10. nap: Seychelle-szigetek


Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív kirándulási lehetőség: egész napos kirándulás La Digue és Praslin szigetekre. A mindössze 10 négyzetkilométeres La Digue sziget kiválóan alkalmas búvárkodásra és kirándulásra a meseszép erdőkben, de található itt vanília- és fahéjültetvény és egy tradicionális kreol ház is. A szigeten számos endemikus faj is található, láthatunk akár óriásteknősöket is. Az egy francia diplomatáról elnevezett Praslin sziget egykor a kalózok kedvelt megállóhelye volt, ma inkább gyönyörű környezetéről híres. Látogatás a pálmáiról híres Május völgy Természetvédelmi Területen (Valle de Mai), mely az UNESCO Világörökség része. (A program ára: 68.000 Ft) Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.


 


11. nap: Seychelle-szigetek


Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív kirándulási lehetőség: hajókirándulás, mely során felfedezhetjük a Seychelle-szigetek lélegzetelállító tenger alatti élővilágát. Üvegfenekű hajóval utazunk a térség legszebb partjaihoz, délután könnyűbúvárkodási lehetőség. (A program ára: 45.000 Ft) Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.


 


12. nap: Seychelle-szigetek


Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. További fakultatív kirándulási lehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.


 


13. nap: Seychelle-szigetek ...


Reggeli, délelőtt szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


14. nap: ... Budapest


Érkezés a menetrendtől függően.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:-         Bahla erőd


-         Valle de Mai

A 385 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:-         BBP biztosítás


-         közlekedés külön busszal, hajóval


-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel


-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigMinimum létszám: 16 fő- 11-15 fő közötti felár: 45.000 Ft 


Kötelező oltás nincs! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Fontos! Izraeli pecsét nem lehet az útlevélben! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.


Az utat  kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal. 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:


https://weather-and-climate.com/average-monthly-Rainfall-Temperature-Sunshine-in-Oman


Választott utazás: Dubai - Sardzsa - Abu Dahbi - Nizwa - Maszkat - Seychelle-szigetek | Seychelle-szigetek | repülő | Időpont: 2018-02-13 – 2018-02-26 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI