Burma és Thaiföld, Thaiföld, 2018-03-20, Program szerint
Burma és Thaiföld
Időpont:
2018-03-20 – 2018-04-02
Időpont változtatás
Időtartam:14 nap / éj
Közlekedés:repülő (-)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:52386367
485 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Rövid leírás
Buddhista templomok és szent helyekKülönleges programok Chiang MaibanBangkok a folyton nyüzsgő fővárosNyaralás, tengerparti fürdéssel Pattayan
Program

1. NAP: BUDAPEST – YANGON


Átszállással utazás Myanmar (Burma) egyik legjelentősebb városába, Yangonba. Éjszaka a repülőn.


2. NAP: YANGON


Megérkezés után városnézésre indulunk az ország legnagyobb városában. Története több száz évre nyúlik vissza, ma egy nyüzsgő, több mint 5 millió lakosú gazdasági, közlekedési központ. Először megtekintjük a hatalmas (72 m-es) Buddha szobrot, majd sétálunk a hangulatos belvárosi tóparton. Délután felkeressük a Svedagon aranykupolás pagodát. Központi sztúpája tetején a hét aranyozott gyűrűn nyugvó „esernyőt" több mint ezer arany és ezüstcsengettyű veszi körül. Fölöttük szélkakas drágakövekkel és egy 76 karátos gyémánt. Körbejárjuk a fantasztikus sztúpát. Este szállás.


3. NAP: YANGON – BAGAN


Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülünk Baganba, az ezer templom vidékére. A burmai kultúrát is könnyebb megérteni a vidéket járva, melyen több mint 10.000 templom épült a IX. századtól kezdve. A történelem vihara megtépázta a tájat, de így is még kb. 2200 szentély megmaradt. Az Ananda templom az egyik leghíresebb, melynek középen négyszögletes alapból hat terasz emelkedik fel. Felmegyünk a teraszokra, ahonnan kiváló képek készülhetnek a köröttünk található rengeteg templomról. Késő délután visszatérünk Baganba a szállásunkra.


4. NAP: BAGAN


Reggel a híres Nyaung Oo piacra megyünk, ahol a helyi termelők - többek közt -, a számunkra kevésbé ismert gyümölcseiket és zöldségeiket árulják. Ezt követően megnézzük a Shwezigon pagodát, ami a XI. században épült, jelentős része elpusztult egy földrengésben, de adományokkal sikerült az újjáépítést. Délután meglátogatunk egy helyi kézműves üzemet. ahol bambuszból készítenek érdekes termékeket. Innen felmegyünk a Thatbyinnyuhoz. Ez Bagan legmagasabb temploma. Nagy élmény annak látványa, ahogy a lenyugvó Nap csodásan beragyogja a pagodák tetejét. Este térünk vissza szállásunkra.


5. NAP: BAGAN – INLE LAKE


Reggel autóbuszunkkal indulunk Inle Lake felé. Útközben egy különleges Shan műhelyt látogatunk meg, ahol érdekes merített papírokat, valamint bambuszból esernyőt készítenek. Újabb megállónk Shweyanpaynél lesz, ahol a szerzetesek különleges eljárással, teakfából készítik termékeiket. Az Inle tó partjához érve csónakba szállunk, mivel ezek visznek bennünket a hotelhez. Útközben a tavon, cölöpökre épült falvak mellett haladunk el, amit az Intha nemzetség lakja. Látjuk őket halászat közben, ahogy bambuszból készült eszközeikkel fogják a halakat. Szállásunk a tó közvetlen közelében lesz.


6. NAP: INLE LAKE


Reggeli után ismét csónakba szállunk. Csodaszép vízi jácintokból álló úszó kertek mellett haladunk el miközben felkeressük a helyi piacot. A helyi termelők a portékáikat minden nap itt árulják. A tavon kialakított mesterséges szigeten található a Phaung Daw Oo Pagoda, ahol 5 aranylemezen láthatóak a Buddha tanok. Ezt követően selyem, kasmír és lótusz szárból készült különleges termékeket előállító kézműveseknél teszünk látogatást, bemutatják a munkafolyamatokat és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Délután az Indein falu hegytetején különleges sztúpák százait tekinthetjük meg. A hegy lábát kb. 1 órás csónakázással érjük el. A nap végén visszahajózunk a szállásunkra.


7. NAP: INLE LAKE – HEHO – TACHILEIK


Reggeli után csónakunkkal visszamegyünk a kikötőbe, majd transzfer a Heho repülőtérre és repülés Tachileikbe. Rövid buszozás után érjük el a határt. A határátlépési illeték kifizetése után átsétálunk Thaiföldre, ahol már vár bennünket a thaiföldi autóbuszunk. Megérkezést követően az Arany Háromszöghöz megyünk. Ez az a pont ahol Thaiföld, Burma és Laosz, továbbá a Mekong és a Ruakfolyók találkoznak. A térség volt az ópiumkereskedelem központja több évszázadon keresztül. Egy közeli kilátóról tudunk olyan felvételt is készíteni, ahol mindhárom ország látható. Szállás.


8. NAP: CHIANG RAI – CHIANG MAI


Reggeli után Chiang Mai-ba indulunk. Útközben megállunk Wat Rong Khunnál, melyet Fehér Templomnak is neveznek. Ez egy a megszokottól eltérő, kortárs fehér buddhista templom, mely apró üvegdarabokkal és különleges díszítőelemekkel van kirakva. A templom fali képein többek közt mai politikusok is láthatóak. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat Chiang Maiba. Szállás.


9. NAP: CHIANG MAI


A mai napon elsőként egy elefántfarmra látogatunk. Közel fél órás show műsort láthatunk, ahol az állatok is aktív résztvevők, fociznak, festenek, lehet őket etetni, simogatni. (A hátukon való lovaglás nincs benne a programban, de természetesen a helyszínen befizethető). Ezután a Mae Sae vízesésekhez utazunk. 9 db vízesés található a nemzeti parkon belül, nem túl nagy távolságra egymástól. Kisebb túrával érhetőek el ezek a vízesések. A kellemes erdőben történt gyaloglásunk után egy kígyófarm a következő megállónk. Itt láthatunk egy érdekes kígyóshowt. Ezt követően egy orchidea farmra megyünk. Itt különleges orchideákat és egy pillangóházát csodálhatunk meg. A nap hátralévő részében séta Chiang Maiban, mely során felkeresünk egy virágpiacot, majd este visszatérés a szállásra.


10. NAP: CHIANG MAI – BANGKOK


Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd egy rövid repülőút Bangkokba. Üdvözöljük az angyalok városában, egy lüktető metropoliszban. Megérkezés után megtekintjük azt, amit minden turistának látnia kell, ez a Nagy Palota, mely egy 10 hektáros területen fekszik. A palotát főként hivatalos alkalmakkor használják. A mesés díszítésű épületek és templomok mindenki csodálatát elnyeri. Ezt követően felkeressük a Wat Pho templomot, mely több mint 1000 Buddha szobrával már eleve elkápráztató, ám híressé a Fekvő Buddha szobra által vált. Az óriás méretű, igazgyöngyökkel kirakott talpazaton fekvő és arannyal bevont Buddha 46 méter hosszú és 15 méter magas. A nap végén foglaljuk el szállásunkat.


11. NAP: BANGKOK – PATTAYA


Reggeli után irány az úszópiac. A Damnoen Saduak úszópiaca, mely egyfajta menekülés a nyugati stílusú bevásárlóközpontok világából és ugyanakkor izgalmas kirándulás is a múltba. A piac három, nagyobb részből – Ton Khem, Hia Kui, Khun Phitak – áll, közlekedni közöttük csak vízi úton, a zegzugos lagúnákon lehet. A piac felfedi a 32 kilométeres, kanyargó csatorna mentén gólyalábházakban élők évszázados életmódját. Ezt követően transzfer Pattaya-ra a szállásunkra, ahol a hosszú és tartalmas utazás után jól megérdemelt pihenésünket fogjuk tölteni. (Ettől a naptól és Pattayan nincs ebéd, mivel a szállodában, ill. környékén sok olcsó és hangulatos étterem található.)


12–13. NAP: PATTAYA


Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton.


14. NAP: THAIFÖLD


Hajnalban transzfer a bangkoki repülőtérre. Átszállás után este érkezés Budapestre.Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!


Burma vízum költség: 32.000,- Ft. Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.


A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.


A program előzetes bejárásáról írt blog itt olvasható: www.pronaygyula.prokotravel.hu/category/azsia/


Választott utazás: Burma és Thaiföld | Thaiföld | repülő | Időpont: 2018-03-20 – 2018-04-02 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI