3*-os szálloda, Havanna, Kuba, Havana, 2018-04-17, Reggeli

3*-os szálloda, Havanna starstarstar

3*-os szálloda, Havanna
Időpont:
2018-04-17 – 2018-04-28
Időpont változtatás
Időtartam:12 nap / 10 éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:51894624
662 490 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


A szervező utazási iroda megjelölése : Kuba - Kalandnyaralás Kubában
Leirás

Kubai kalandnyaralásunk nem a szokványos módon mutatja be ezt a különleges Karib-tengeri országot. A legszebb tengerpartok és természeti látványosságok mellett nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a "napjaink Kubája" érzést megtapasztaljuk. Különös gonddal választottuk ki szállásaink, melyeknél a legfontosabb szempontjaink között szerepelt, hogy autentikus helyen töltsük az éjszakákat.

Miért pont velünk?

- kiscsoportos prémium kalandnyaralás

- autentikus szállások

- Vinales völgyi lovastúra

- Unesco Világörökségek: Havanna óvárosa, Vinales völgy, Trinidad városa, de Los Ingenios völgy, Camagüey történelmi központja

Ezt az utazásunkat baráti társaságoknak, cégeknek 8-10 főtől egyéni időpontban is indítjuk.

Túravezetőd: Szenczi Zsolt

Programleírás:

1. nap: Budapest

A reggeli órákban indul a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről menetrendszerinti járatunk Havanna irányába. Egy átszállás után várhatóan másnap érkezünk Kuba fővárosába.

2. nap: Havanna

Érkezést követően azonnal a szállodánkba indulunk. Némi pihenést követően az esti órákban már Havanna utcáival ismerkedünk. Az estét egy hangulatos kubai bárban töltjük, ahol megtartjuk ismerkedési estünket.

3. nap: Havanna

A reggelink elfogyasztása után egész nap Havannában kalandozunk. A koloniális stílus házak között sétálunk, ahol igyekszünk magunkba szívni a város különleges hangulatát. Megtekintjük a Plaza de Armas teret, mely az Óváros központjának is tekinthető. Innen a Kormányzói Palota (napjainkban Városi Múzeum) irányába sétálunk. Az ország talán legszebb barokk épületének megcsodálása után picit lazulunk és betérünk a híres La Bodeguita de Medio bárba. Miután felfrissültünk a Capitolium felé vesszük az irányt. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza.

4. nap: Havanna, Vinales völgy, Maria la Gorda

Korán reggel indulunk a festői szépségű Vinales völgybe, melyet az Unesco 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A dohányültetvényeiről is híres völgyben betekintést nyerünk a kubai dohánytermesztésbe. Lovakra pattanunk, melyek nyergéből fedezzük föl a dús dohányföldeket (lovagló tudásra nincs szükség). Innen a Karib-tenger felé vesszük az irányt. Kuba egyik legszebb vidékén töltjük a következő két éjszakánkat.

5. nap: Maria la Gorda

A mai napunk a fehér homokú tengerpartok és a meseszép korallszirtek bűvöletében zajlik. A Karib-tenger legszebb strandja várnak bennünket. Turista áradatra nem kell számítanunk, mivel a nagyvárosok igen messze fekszenek a Guanahacabibes-félszigeten elhelyezkedő strandjainktól. Fakultatív lehetőséget búvárkodásra (búvárvizsga szükséges) vagy sznorkelezésre természetesen tudunk biztosítani a mai pihenőnapunkon.

6. nap: Maria la Gorda, Camagüey, Playa Ancón

Korán reggel útnak indulunk, hogy Kuba harmadik legnagyobb városában sétáljunk. Hangulatos gyarmati házaival, szűk utcácskáival és vidéki hangulatával varázsolja el az utazót Camagüey. Meglátogatjuk a város és egyben a tartomány legnagyobb katedrálisát, majd a nap további részében szabad program következik. Késő délután érkezünk meg Playa Ancón tengerparti településére, ahol elfoglaljuk a szállásunk. Este kinézünk a partra, hogy a csillagos ég alatt kóstoljuk megkóstoljuk a helyi rumokat.

7. nap: Playa Ancón, Trinidad, Playa Ancón

Mai napunkon az ország középső régiójának egyik legszebb városával ismerkedünk. Koloniális épületek között sétálunk, majd Brunet Palota tetejéről csodáljuk meg a környékre nyíló panorámát.

Délután illetve este a helyi bárok megtelnek élettel, ahol a szivarok illata a rum íze és az autentikus rögtönzött jazz koncertek illetve a salsa táncosok varázsolják el az idelátogatókat. Szállásunkra csak a késő esti órákban térünk vissza.

8. nap: Playa Ancón, Valle de los Ingenios, Playa Ancón

Mai napunkon egy újabb Unesco világörökségi helyszínt keresünk föl. Egykor a cukorgyártás központjaként ismert "cukormalmok völgyébe" kirándulunk egész nap. A völgyben számtalan régi épülettel illetve dús ültetvénnyel találkozhatunk. Rövid, ám annál szebb kirándulást teszünk a völgyben, ahol egy kisebb vízesés lesz a célunk. Szállásunkra a késő délutáni órákban térünk vissza, a naplemente pillanatait már a tengerparton élhetjük át.

9. nap: Playa Ancón, Santa Clara, Varadero

A reggeli órákban indulunk el a kubai paradicsom felé, ahova a délutáni órákban érkezünk. Menet közben megállunk a Che Guevara kultusz központjaként is tekinthető Santa Clara városkájában. Az itt tett rövidke séta után pár óra buszozást követően már Varadero fehérhomokos strandjain pihenhetünk.

10. nap: Varadero

A mai napunkon Kuba leghíresebb nyaralóövezetében pihenünk. A félszigeten bőven akadnak lehetőségek, hogy eldugott partot találjunk magunknak és gyermekkori álmainkat a "privát strandról" megvalósítsuk. Fehér homokos strandok, pálmafák, koktélok és a lenyűgöző tenger igazán kellemessé varázsolják utazásunk végét.

11. nap: Varadero, Havanna

A délelőtti órákat még a tengerparton töltjük, kiélvezzük a nyárias időjárás minden előnyét. Majd várhatóan a kora délutáni órákban indulunk Havanna nemzetközi repülőterére és elkezdjük hazautazásunk. Budapestre várhatóan másnap érkezünk.

12. nap: Budapest

Egy európai átszállást követően várhatóan a kora délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók:

Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyet és repülőtéri illetéket, valamint a lehetséges repülőtéri kilépési illetékeket, turistakártyát (kb. 12 000 Ft), a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a fakultatív programok, a kötelező borravalók (60 Eur/fő), a foglalási díjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út díját és a repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegy ára kb. 290.000Ft/fő (illetékkel).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Havannába. Kubában: bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Szállás: 2 éjszakát töltünk Havannában, 2 éjszakát Maria la Gordában, 3 éjszakát Playa Ancónban és 2 éjszakát Varaderoban. A kalandkirándulás során hangulatos, szállásokon alszunk vagy helyi besorolásnak megfelelő 3* hotelekben. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Pénzügy: Kubában a fizetőeszköz a Peso (kb. 11 HUF) és a Konvertibilis Peso (kb. 270 HUF). Bankkártya használatára van lehetőség, mind automatákban, mind fizetőeszközként. Kubában az USD nem javasolt, mert váltásánál a 10%-os "büntetést" fizetnünk, ezért helyette inkább Euro kivitelét ajánljuk. Költőpénznek kb. 550 - 750 eurót ajánlunk. Természetesen ez sokkal több illetve kevesebb is lehet. Kötelező borravalók (60 Eur/fő), illetve belépők kb. 100 Eur/fő.

Vám: Kubába történő belépéshez vízumnak megfelelő turistakártya kiváltására van szükség, még Magyarországon! Ehhez az alábbiak szükségesek: a repülőjegy foglalás, 1 darab igazolványfénykép, 1 darab űrlap. Ennek ára irodánkban: kb. 12 000 Ft/fő. Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges.

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.


Választott utazás: 3*-os szálloda, Havanna | Havana | repülő | Időpont: 2018-04-17 – 2018-04-28 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI